De crew


Bas Labruyère heeft het scenario geschreven voor de film ‘Verloren Jaren’ en is tevens verantwoordelijk voor de regie. De film ‘Verloren Jaren’ is gebaseerd op zijn eigen ervaringen en beleving gedurende een periode van enkele jaren waarin hij te kampen had met een langdurige eerste psychose. Omdat Bas er, in de vorm van een waan, van overtuigd was dat anderen verantwoordelijk waren voor wat hem overkwam weigerde hij hulp te zoeken. Het is de bedoeling dat de film ‘Verloren Jaren’ een uniek inzicht geeft in hoe het is een psychose te hebben, en de oneerlijke strijd die er tegen gevoerd wordt. Voordat Bas te kampen kreeg met zijn psychose studeerde hij de studierichting regie (fictie) aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Bekijk hier de derdejaarsfilm van Bas uit 2005:

Op aanraden van de studieleider regie van de Nederlandse Film en Televisie Academie, Jelle van Doornik, en regiedocent aan de filmacademie, Mart Dominicus, is Eline Schellekens benaderd regie-assistent te zijn. Eline is momenteel derdejaars regiestudent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en het komende studiejaar zal in het teken staan van haar eindexamenfilm. Gedurende de voorbereidingen en de opnameperiode van de film ‘Verloren Jaren’ was Eline het belangrijkste inhoudelijke klankbord van Bas. Bas was erg blij met Eline, en heeft veel aan haar ideeën en tips gehad.

Robert Labruyère is vanuit het bedrijf JensenFrisbee in Amsterdam producent van de film ‘Verloren Jaren’. Robert is, als broer van Bas, goed op de hoogte van wat er zich allemaal heeft afgespeeld en die ervaring kwam goed van pas bij het vertalen van het script naar een te produceren film. De betrokkenheid van beide broers geeft het project een nog unieker karakter en moet leiden tot een heftige en originele film die je naar de strot grijpt.

Bekijk hier een film die Bas en Robert samen gemaakt hebben (2004):

Chantal Nissen is productieleider, zij is na een wereldreis, vrij recent in Nederland komen wonen. Sinds haar terugkeer heeft ze slecht 1 doel en dat is drama produceren. Ze heeft een uitstekend organiserend vermogen en is in staat om tijdens momenten van stress en chaos de kalmte te bewaren en oplossingsgericht te werk te gaan. Dit zijn eigenschappen die uitermate goed van pas komen bij deze ad-hoc productie. Chantal is hard op weg een graag geziene en veel gevraagde productiekracht te worden op menige film- en drama productie.

Jonathan Koerselman is first assistant director. Jonathan is sinds een jaar betrokken bij diverse producties van JensenFrisbee en is naast dit werk, werkzaam als zakelijk leider van discotheek LUX in Utrecht. Jonathen bekleedt een dubbelfunctie en was gedurende de voorbereiding verantwoordelijk voor de casting waarbij in overleg met Bas een optimale invulling van alle rollen gemaakt is. In totaal zijn er over de 80 rollen die ingevuld moesten worden, wie dit allemaal geworden zijn kun je lezen onder het tabblad cast. Tijdens de opnameperiode heeft Jonathan de opname geleid en heeft er voor gezorgd dat in nauw overleg met Bas de geplande opnames gerealiseerd werden.

Jahfed Wismans is als productie assistent in de voorbereiding verantwoordelijk geweest van het vinden en managen van de juiste locaties. Zo hebben we dankzij Jahfed in een boekhandel en een supermakrt kunnen draaien. Ook heeft Jahfed diverse exterieur locaties gevonden die voldeden aan de omschrijving die Bas gegeven heeft. Jahfed is de duizendpoot van deze productie, onzichtbaar, onmisbaar en met 1001 en 1 dingen tegelijk bezig.

De Nederlands/Spaanse cameravrouw en daarmee verantwoordelijk voor het beeld van de film ‘Verloren Jaren’ is Steffie Phlippen. Steffie en Bas hebben in nauw overleg de camerastijl bepaalt en hebben een découpage gemaakt op basis van het script. Steffie is in 2006 afgestudeerd in de studierichting camera/licht aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Steffie en Bas kennen elkaar al van voor de periode op de filmacademie. Ze hebben voordat ze werden aangenomen beiden de video vooropleiding van Open Studio in Amsterdam gevolgd.

Bekijk hier een videoclip waar Steffie camera voor heeft gedaan:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Mick van Herk was bij deze productie camera-assistent en grotendeels verantwoordelijk voor het licht. Mick heeft een grote staat van dienst als camera-assistent, maar ook als cameraman. Mick heeft toelating gedaan voor de studierichting camera/licht aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het zal ons verbazen als hij niet wordt aangenomen.

Bekijk hier de showreel van Mick:

De geluidsman van de film ‘Verloren Jaren’ is Reinout Weebers, bekend van de bioscoopfilm ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’  of de TV-serie ‘Wolfseinde’ en nog veel andere grote en middelgrote producties. Tijdens de opnameperiode heeft Reinout al het geluid opgenomen, dat was een behoorlijk intensieve klus.

Valery Smink heeft de invulling van het Art departement, ook wel Production Design genoemd, voor haar rekening genomen. Bas en Robert hebben met erg veel plezier met haar samengewerkt aan de film ‘van Glas’ een samenwerkingsproject tussen studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie en de Academie van Bouwkunst. Valery is in 2007 als Art-director afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze is, naast een keiharde werker, iemand die inhoudelijk meedenkt en de vormgeving voor de hele film op poten zet.

Marjolein Jongen heeft Valery als duizendpoot ondersteund bij het Production Design voor de film ‘Verloren Jaren’. Marjolein en Valery vormden een goed team, en het resultaat mag er zijn!

Het kledingontwerp voor de productie ‘Verloren Jaren’ was in handen van Sanne van Deursen. De kleding is binnen dit project een onmisbare schakel, omdat met name de kleur van de kleding een extra vertellaag vormt.

Mabinte van de Belt was verantwoordelijk voor de kleding op de set.

Sebastiaan van Emmerik was verantwoordelijk voor de montage. Sebastiaan studeerde in 2009 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Narek Nikoghoysan (ook bekend als full crate) heeft het sound design voor zijn rekening genomen. Zeker bij deze film was het sound design een grote uitdaging. Hoe worden de stemmen zo vormgegeven dat het is hoe het is tegenover hoe werkt de vormgeving van de stemmen als filmische vertelling?

Bekijk hier een videoclip waar Narek de muziek voor heeft ontworpen:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Maarten de Rooij en ArthurWagenaar hebben de muziek ontworpen voor de film ‘Verloren Jaren’. Vanwege het beperkte budget en de beperkte tijd moest dit al voor de montage van de film gebeuren, een ongebruikelijke gang van zaken. Bas is erg blij met de muziek die Arthur en Maarten hebben ontworpen. Hij is van mening dat de minimalistische soundscapes erg goed werken.

De film ‘Verloren Jaren’ komt tot stand met dank aan:

Marina Wijn

Julie Hrudova

De Nederlandse Film en Televisie Academie

Familie van Noord

GoldenEye

Avonturia de Vogelkelder

Karel Erfmann

Mart Dominicus

Post3 Locaties

Pölki Boekhandel Amsterdam

Supermarkt de Keet Diemen

Wim Veling

Gertjan Meewis

Erica Holtheijer

Filmmore

Copyright (c) 2010