Media-archief

Hieronder het archief van interviews over en aandacht voor psychose en/of schizofrenie en Verloren Jaren in verschillende media.

Goeiemiddag Limburg / L1 – 25 september 2013 (televisie)→
Op de Limburgse televisiezender L1 was er 25 september de hele dag aandacht voor psychose, zo ook in het programma Goeiemiddag Limburg. De themadag Zo Gek Nog Niet werd afgesloten met een 50 minuten durende televisiebewerking van de film Verloren Jaren.

Studio Max Live / Omroep Max – 20 maart 2013 (televisie)→
Vanwege de Week van de Psychiatrie een interview met Bas Labruyère over psychose en Verloren Jaren bij Studio Max Live.

Achter de Rooilijn / OogTV – 19 maart 2013 (televisie)→
Een reportage door de Groningse stadszender OogTV over de voorstelling van Verloren Jaren in het kader van de Week van de Psychiatrie in ForumImages in Groningen.

Handboek Vroege Psychose – december 2012 (studieboek)→
In het Handboek Vroege Psychose→ veel aandacht voor verhalen uit de praktijk, waaronder ook een uitgebreid duo-interview tussen psychiater Wim Veling en ex-patiënt Bas Labruyère door Gerdie Kienhorst over de totstandkoming van Verloren Jaren en wat de betekenis van het maken van de film in het herstelproces van Bas is geweest.

Goeiemiddag Limburg – 4 december 2012 (televisie)→
Aandacht voor Verloren Jaren en een vraaggesprek met Bas Labruyère in de middag-talkshow van de Limburgse televisiezender L1.

Interne Keuken – 27 oktober 2012 (radio)→
Gesprek met Bas Labruyère over schizofrenie en Verloren Jaren bij het VRT-radioprogramma Interne Keuken op Radio 1. Het interview kan via bovenstaande link teruggeluisterd worden.

De Morgen – 22 oktober 2012 (krant)→
Interview door Sara Vandekerckhove over psychose en Verloren Jaren in de Belgische ochtendkrant De Morgen met een heldere toelichting door professor Inez Germeys.

i-Magazine Project Brain – september 2012 (magazine)→
Bij Continium Discovery Center vond najaar 2012 de expositie Your Sensational Brain plaats, waarbij ook aandacht voor psychose. In het i-magazine van Project Brain een uitgebreid interview door Martijn Kuijpers met Bas Labruyère over zijn psychose en Verloren Jaren.

De Observant – 15 maart 2012 (krant)→
Een interview over ‘Verloren Jaren’ en psychose door Wendy Degens in de Observant, de studentenkrant voor studenten aan de Universiteit Maastricht.

Folia Magazine – 29 februari 2012 (magazine)→
Een artikel over psychose, bestaande uit onder andere een interview over ‘Verloren Jaren’ door Renske Jonkman in Folia Magazine, het magazine voor studenten aan de UvA en HvA.

Meer dan dat… – 10 oktober 2011 (boek)→
Het boek ‘Meer dan dat…’→ is een project van Maarten Muis, vice-voorzitter van Stichting Verloren Jaren. In het boek, dat via de site te bestellen valt, tien bijzondere portretten van mensen met de diagnose schizofrenie, waaronder ook met Bas Labruyère over schizofrenie en de film Verloren Jaren.

Festivalkrant Film by the Sea – september 2011 (krant)→
Interview met Bas Labruyère over de film Verloren Jaren die in het programma Do You Mind? tijdens het Film by the Sea filmfestival vertoond is.

Haags Straatnieuws – juni 2011 (krant)→
Een uitgebreid interview met Bas Labruyère, zijn psychose, en Verloren Jaren door Hester Heite voor de editie van juni van het Haags Straatnieuws (de ‘daklozenkrant’ in de regio Haaglanden.)

Interview voor medewerkers AstraZeneca – december 2010→
Een interview met Bas Labruyère over de film Verloren Jaren. Het interview is op 3 december 2010 afgenomen door Caroline Keeman van farmaceut AstraZeneca en is primair bedoeld voor medewerkers van het bedrijf.

Den Haag Frontaal – november 2010 (televisie)→
Interview met Wim Veling over zijn onderzoek naar het verhoogde risico op het ontwikkelen van een psychose onder allochtone jongeren. Het interview is geïllustreerd met fragmenten uit Verloren Jaren.

Hoe? Zo! – 21 oktober 2010 (radio)→
Een gesprek met Mike Boddé, Bram Bakker, Fabrice Schomberg, Arko Oderwald en Bas Labruyère met het thema Letteren over de Hersenen, een onderdeel van het festival Key of Life van 2010 waar de film Verloren Jaren ook vertoond is. Gespreksleider is Jeroen Dirks.

NRC Next – 14 oktober 2010 (pagina 1) / (pagina 2) (krant)→
Interview met Bas Labruyère over zijn psychose en de film Verloren Jaren door Lieneke Nieber in NRC Next.

Ypsilon – augustus 2010 (website)→
Een verslag over Verloren Jaren.

Psy – juni 2010 (tijdschrift)→
Recensie van Verloren Jaren in het tijdschrift Psy.

Nederlands Dagblad – 15 mei 2010 (krant)→
Interview met Bas Labruyère over zijn psychose en over de film Verloren Jaren door Hilbrand Rozema in het Nederlands Dagblad.

Dichtbij Nederland – 16 april 2010 (radio)→
Interview met Bas Labruyère over zijn psychose en de film ‘Verloren Jaren’ bij het radioprogramma ‘Dichtbij Nederland’ van NPS Radio 5.

Studio Haagsche Bluf – 16 april 2010 (radio)→
Interview met filmmaker Bas Labruyère en acteur Vincent van Ommen bij het radioprogramma Studio Haagsche Bluf van Den Haag FM. Klik hier → voor een blog van Simone Bergmann naar aanleiding van het interview.

FunX Start – 15 april 2010 (radio)→
Interview met filmmakers Robert en Bas Labruyère over de film Verloren Jaren bij het radioprogramma Start van FunX.

Psy – 14 april 2010 (website)→
Interview met Bas Labruyère over Verloren Jaren.

De Praktijk – 13 april 2010 (radio)→
Interview met Bas Labruyère over zijn psychose en de film Verloren Jaren bij het radioprogramma ‘de Praktijk’ van AVRO Radio 1. Het interview werd uitgezonden terwijl de besloten (voor)première van de film plaatsvond in het Filmhuis Den Haag.